TRABZON / VAKFIKEBİR - YALIKÖY İMAM HATİP ORTAOKULU

Nis

Okulumuz Yeşilay Kulübü önderliğinde gerçekleştirilen çalşma doğrultusunda oluşturulan atık ayrıştırma köşesi her kesim tarafından beğeniyle karşılandı

Nis

18 Mart Çanakkale Şehitleri, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri ve tüm şehitlerimiz için okulumuzda hatim indirildi. İndirilen hatim sonrasında hatim duası yapıldı.

Nis

Her ay periyodik olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulanan deneme sınavı uygulaması bu ay da okulumuzda gerçekleştirildi.

Nis

Vatanımız ve mukaddesatımız uğrunda şehit olan eğitimcilerimiz ve öğretmenlerimizle ilgili edinilen bilgiler ve gösterilen fedakarlıklar üzerine yapılan müzakere son derece verimli geçti.

Nis

Okulumuz etrafında bulunan toprak alanlarda ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmaları yapıldı.

Ock

Okulumuzda, öğrencilerimize ve velilerimize yönelik memnuniyet anketleri uygulandı. Anket sonuçları, öğretmenler kurulunda değerlendirilerek eksik yönlerimiz için okulumuzda iyileştirme çalışmaları yapılacak.

Ock

Öğrencilerimizin beğendiği sözleri ve düşüncelerini özgürce paylaşmaları için "Özgür Pano" uygulaması başlatıldı.

Ock

Öğrencilerimizin medeniyet bilinci edinmeleri amacıyla; ülkemizi, kültürel değerlerimizi, kadim medeniyetimizin dününü, bugününü ve geleceğini değerlendirmeleri, İslam dünyasını ve dünya ülkelerini tanımaları, bilgi, görgü ve yeteneklerini geliştirmeleri, toplumsal kurallara uyma ve bir arada yaşama kültürü edinmeleri ve sosyal iletişim becerilerini geliştirmelerine yönelik düzenlenen yarışma neticesinde katılım sağlayan öğrencilerimiz ödüllendirilirken bu kültürün daha da somut bir biçimde yerleşmesi amacıyla sene sonuna kadar bir gezi organizasyonu yapılması kararlaştırıldı.

Ock

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Meslekî Uygulama Esasları çerçevesinde, öğrencilerimizin mesleki bilgi ve becerilerini arttıracak birçok çalışmaya imza atan okulumuzda "Kur'an-ı Kerim Okuma Yarışması" düzenlendi. Velilerimizin de büyük bir heyecan ve mutlulukla takip ettiği yarışma neticesinde yarışmaya katılan tüm öğrenciler ödüllendirilirken bu tarz etkinliklerin artarak devam ettirilmesi için çalışmalarımızın devam edeceği velilerimize ve öğrencilerimize bildirildi.

Ock

Okulumuzdaki bütün öğrencilere yönelik motivasyon, akademik başarı ve verimli ders çalışma teknikleri konulu seminerler verildi. Seminerler sonrasında her öğrenci ile bire bir görüşmeler yapılarak çalışma planı hazırlandı.

Ock

Öğretmenler ve eğitim yöneticileri alanı çalışmaları kapsamında "Her Çocuk Özeldir" filmi, tüm öğretmenler ile birlikte izlenerek  filmin değerlendirmesi yapıldı. Filmin sonunda herkesin ortak kanaati "Bilgi 5 harflidir. Beşte dördü 'İlgi'dir sözünün ne kadar doğru olduğuydu.

Ock

Okuma alışkanlığının geliştirilmesi amacıyla okulumuzda oluşturulan okuma köşelerinde yer alan kitapların onarımı için çalışmalar yapıldı. Ayrıca çalışma kapsamında okuma köşeleri yeni kaynaklarla zenginleştirildi. Çalışmalarda yer alan Kütüphanecilik Kulübü öğrencileri ve Kulüp Rehber Öğretmenleri bu çalışmanın her ay tekrarlanacağını ifade ettiler.

Kas

Öğrencilerimizi tanımaya yönelik 'Öğrenci Bilgi Formu' ve öğrencilerin genel olarak problemlerini öğrenmek için 'Yaşam Pencerem' adlı formlar uygulandı.

Kas

Özgün alan çalışmaları kapsamında tasarım sınıfı oluşturuldu.

Kas

Okulumuzda her ay düzenlenen münazara etkinlikleri kapsamında bu ay "Tartışarak Anlaşıyoruz" münazara etkinliği düzenlendi.