TRABZON / VAKFIKEBİR - Yalıköy İmam Hatip Ortaokulu

Nis

Okulumuzda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Programımızı gerçekleştirdik. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programımızda, günün anlam ve önemini belirten konuşma, şiirler ve oratoryo gösterileri ve skeçlere yer verildi. Program sonunda yapılan çeşitli yarışmalarla öğrenciler eğlenceli dakikalar yaşadı. Programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 103. Yıldönümü kutlu olsun.

May

Okulumuzda Ramazan Ayı boyunca çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. "Ramazan Sandığı" etkinliği kapsamında öğrencilerimiz ramazan ayı boyunca sandıkta biriktirdikleri parayla ramazan kolisi hazırlayıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırdılar. Diğer etkinliğimizde ise Ramazan ayı boyunca panoya haftalık olarak asılan görevleri tamamlayan öğrenciler isimlerini yazarak zarfa attılar. Görevleri yerine getiren öğrenciler ödüllendirildiler. Ramazan ayı boyunca haftalık olarak verilen görevlerin hepsini tamamlayabilen öğrencimiz 7-B sınıfından Elif ÇİMŞİT oldu. Öğrencimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

May

Okulumuz öğrencileri Ramazan ayı boyunca vakit namazlarını birlikte kıldılar. Namaz kıldırma, müezzinlik ve vaaz gibi mesleki uygulamaları başarıyla gerçekleştirdiler. Kız öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz ile birlikte mukabele okuma çalışmalarına katılarak çalışmaları başarı ile tamamladılar.

May

Okul Kütüphanemiz, ders saati bitiminden 17. 00'ye kadar öğrencilerimizin ve velilerimizin kullanımına açık tutulmaktadır. Bu çalışma ile hem okuma oranlarının artırılması amaçlanmakta hem de veli-öğrenci birlikteliğinin artırılması hedeflenmektedir.

May

LGS'de başarılı olmuş, okulda ve ilçede derece elde etmiş öğrencilerimiz okula davet edilerek sınava hazırlanan öğrencilerimize tecrübelerini ve önerilerini aktardılar. Yakın çevredeki kişilerin önerilerde bulunması, her öğrencinin gerekli çabayı gösterdiği takdirde hedefine ulaşabileceği hususunda gerekli motivasyonun sağlanmasına önemli katkıda bulundu. Bizlere desteklerini gösteren eski öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

May

Öğretmen ve Eğitim Yöneticileri Alanı çalışmaları kapsamında okulda yaşanan genel sorunların tespiti ve çözümüne yönelik öğretmen yaklaşımlarını tespit etmek amacıyla okulumuz öğretmenler odasında toplantı düzenlendi. Önemli katkılarından dolayı tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Nis

8. Sınıf öğrencilerimizin motivasyonlarına katkı sağlamak amacıyla okul idaremiz tarafından iftar yemeği düzenlendi. Katılım sağlayan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Öğrencilerimizin Milli ve Manevi değerlerinin gelişimine katkı sunmak ve tarihimizde iz bırakan şairleri tanımalarını sağlamak amacıyla okulumuzda şiir dinletisi düzenlendi.

Mrt

YAŞAT Kİ DEĞER BULSUN PROJESİ kapsamında "Milli ve Manevi Değerlerimizi" ön plana çıkarmak amacıyla tarihimizde önemli yere sahip olan kişi ve olayları içeren panolar okul koridorlarına asıldı.

Mrt

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerimizin planlaması dahilinde haftanın hadis ve ayetleri duvarlarımızı güzelleştirmeye devam ediyor.

Mrt

8. sınıfların gireceği Liselere Giriş Sınavı'nda (LGS) bakanlığımızın aldığı karar ile sadece birinci dönem konuları çıkacağı belirtildi.  Öğrencilerimizin  sınava hazırlığını ölçmek ve eksik olduğu konuları görmek için öğrencilerimize deneme sınavı yapıldı.

Mrt

Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Arzu OK tarafından öğretmenlerimize E-okul, EBA Uygulamalar, dogm.meb.gov.tr, religiouseducation.meb.gov.tr, dinogretimi.meb.gov.tr, dkab.meb.gov.tr, dinogretimiokullar.meb.gov.tr, hafiz.meb.gov.tr, dogm.eba.gov.tr web sitelerinin tanıtımı yapıldı ve sitelerin içerikleri incelendi.

Mrt

Yapılan yarışmada 7-B sınıfının hazırladığı pano 1. seçilmiş olup ödülleri verilmiştir. 7-B sınıfı öğrencilerini tebrik ediyor, yarışmaya katılım sağlayan 5-C, 6-B ve 8-A sınıflarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Mrt

Okulumuzda 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Programı  gerçekleştirildi.

Mrt

Okulumuzda veli, öğrenci ve öğretmenlere  Uzm. Psikolojik Danışman Rehberlik Hizmetleri Bölüm Başkanı Alparslan OKUMUŞ tarafından  "Bilinçli Teknoloji Kullanımı, Yetenekler, Mesleki İlgi ve Değerleri Tanıma" konulu seminer verildi. Paylaştığı değerli bilgiler için kendisine teşekkür ederiz.